Monday, November 19, 2007

Pay Pal Expuse code

Thursday, October 18th, 2007

..hmm sa vedem. Din ce in ce mai multi prieteni ma contacteaza pentru a-i scoate din dileme cand au de platit ceva online prin PayPal. Motivul: la orice cont nou deschis la PayPal trebuie sa confirmati cardul pe care il utilizati.

Cum se face aceasta confirmare? Pai PayPal va efectua o tranzactie de 1,5 Euro pe cardul pe care doriti sa il inregistrati in contul PayPal.

Acum, in urma acestei tranzactii urmeaza sa fie emis un cod compus din 4 (patru) cifre. Acest cod va aparea - daca aveti access online la detalierea tranzactiilor de pe cardul Dvs. - in maxim 5 zile lucratoare (de obicei 3).

Daca nu aveti un serviciu online de la BRD, Raiffeisen sau ING atunci va trebui sa mergeti sa solicitati acest serviciu (sic! - pt a promova utilizarea accesului online la carduri) sau sa solicitati codul daca dovediti ca Dumneavoastra sunteti posesorul acelui card.

Dupa ce aveti codul - acesta reprezinta acel Expuse - puteti sa va relogati in contul de PayPal si de acolo sa intorduceti codul. Gata! In acest moment aveti un card activ inscris in contul de PayPal.

Dezavantajul cel mai mare il constituie necesitatea reluarii procedeului la fiecare card nou pe care il adaugati contului de PayPal. De aceea se recomanda inscrierea tuturor cardurilor dintr-o data. Succes!

Utilizarea Cardurilor pentru cumparaturi - primesti banii pe card cheltuieste-i tot prin card

Monday, September 24th, 2007
UTILIZAREA CARDURILOR

Cardurile fac parte deja din viata de zi cu zi a romanilor, la ora actuala existand peste 9 milioane de carduri bancare. Cele mai multe dintre ele sunt cardurile pe care ne primim salariul, dar acestea pot fi folosite nu doar pentru retragerile de numerar de la bancomate, ci si pentru a plati in magazine atunci cand cumparam ceva, pentru a achita o factura, pentru a cumpara de pe Internet etc.

Bucatica de plastic din buzunar - cardul - inseamna, de fapt, legatura dintre tine si banii tai aflati intr-un cont bancar. Avand un card, poti sa-ti accesezi contul in orice moment si sa-ti folosesti banii fara sa ai bancnote asupra ta. Multi nu stiu, insa, care sunt avantajele cardului fata de bancnote, cum isi pot folosi cardul si de este mai sigur acesta decat numerarul.

8 MOTIVE PENTRU A FOLOSI CARDUL IN LOCUL NUMERARULUI

1. Banii tai sunt in siguranta atunci cand folosesti un card
Daca pierzi sau iti sunt furate niste bancnote, acestea dispar definitiv, in timp ce un card pierdut poate fi recuperat foarte usor. Chiar daca iti fura cineva cardul, banii tai sunt in siguranta, fiind protejati de codul PIN (Personal Identification Number) pe care doar tu il stii si fara de care cardul nu poate fi folosit. Astfel, odata ce ai constatat lipsa cardului, nu trebuie decat sa suni la banca si sa anunti disparitia lui. Banca va bloca imediat contul tau si, la cerere, iti va emite un card nou.

2. Daca primesti salariul pe card, cheltuieste-l de pe card!
Chiar daca utilizarea cardurilor este din ce in ce mai raspandita, numerarul nu va disparea niciodata. De aceea, te sfatuim sa ai intotdeauna asupra ta o suma minima de bani in bancnote pentru cumparaturile mici la comerciantii care nu accepta plata cu cardul sau pentru diverse servicii (de exemplu, plata unei curse taxi). In rest, este mai bine sa folosesti cardul in loc de numerar pentru cumparaturile zilnice, indiferent daca faci cumparaturi intr-un magazin alimentar, iei cina intr-un restaurant, faci un plin de benzina, sau cumperi cadouri pentru cei dragi. Pentru toate aceste tranzactii la comercianti, nu trebuie sa platesti nimic in plus, nu exista comisioane suplimentare, spre deosebire de retragerile de numerar de la bancomat cand, de obicei, platesti un anumit comision pentru fiecare tranzactie realizata.

3. Urmareste-ti cheltuielile!
De cate ori nu ti s-a intamplat sa uiti pe ce ai cheltuit banii? Folosind cardul, vei sti exact ce ai cumparat, care a fost pretul, cand ai cumparat si de la ce magazin. Urmarirea cheltuielilor te ajuta sa iti administrezi mai bine bugetul/salariul.

4. Este mai comod sa platesti prin card
Multi inca stau la cozi pentru a-si retrage banii de pe card atunci cand primesc salariul. De ce sa pierzi timpul in aglomeratie, sa platesti comision pentru retragerea de numerar si sa-ti transformi portofelul sau geanta intr-o jungla a bancnotelor si a monedelor, cand este mult mai comod sa platesti direct cu cardul? In plus, sigur ti s-a intamplat ca vanzatorii sa-ti spuna ca nu au marunt pentru a da restul potrivit, sa astepti sa schimbe bani sau chiar sa renunti la o parte din rest. Dar folosind cardul, vei plati suma exacta pentru cumparaturile facute.

5. Primesti dobanda la banii de pe card
Daca pastrezi banii in contul de card si nu in portofel, vei primi o dobanda din partea bancii.

6. Poti sa cumperi de pe Internet in conditii de siguranta si confort
Folosind cardul, poti plati prin Internet pentru produsele comandate. Cumparaturile prin Internet sunt mult mai confortabile: stai in fotoliu in fata calculatorului acasa sau la birou, ai intimitate, nu esti presat de timp, poti compara produsul pe care il cauti cu altele asemanatoare, nu stai la cozi in magazine, iar obiectele dorite iti sunt trimise direct acasa. Fara drumuri, fara efort si in siguranta. (citeste despre siguranta tranzactiilor prin Internet in sectiunea “Sfaturi pentru cumparaturi sigure pe Internet”)

7. Usureaza-ti viata!
Ni se pare ca timpul trece prea repede fiindca viata noastra este tot mai aglomerata. Cardul te poate ajuta la rezolvarea unor probleme care iti mananca timp. De exemplu, cu cardul poti plati facturile de la bancomat sau prin Internet, folosind serviciile de Internet Banking. De la amenzi auto pana la facturi telefonice, multe din aceste plati pot fi facute direct cu cardul fara a fi nevoie sa te duci la bancomat pentru o retragere de numerar, iar apoi la birourile unde se efectueaza platile respective.

8. Cardul te ajuta cand calatoresti in strainatate
Cele mai multe carduri din Romania pot fi folosite oriunde in lume unde este afisata sigla care apare pe card. De exemplu, daca ai un card in lei cu circulatie internationala si calatoresti in strainatate, se va face automat schimbul in moneda tarii in care te afli. Nu vei risca niciodata sa te intorci in tara cu valuta in plus - bani pe care nu i-ai cheltuit si pe care trebuie sa ii schimbi iar in lei, pierzand astfel comisionul de schimb valutar.

TIPURI DE CARDURI

Peste tot in lume exista doua tipuri de carduri: carduri de debit si carduri de credit. Daca ai un card de debit poti sa retragi numerar, sa platesti pentru cumparaturile facute in magazine sau pe Internet, sa platesti facturi – dar toate acestea in limita banilor pe care ii ai in cont. Exista, insa, si carduri de debit care te lasa sa retragi, in plus fata de banii tai, si 1 pana la 3 salarii ca imprumut. Acestea se numesc carduri cu descoperit de cont sau “overdraft”.

Cardul de credit a fost gandit pentru a plati cu el la magazine, pe Internet sau cand calatoresti in strainatate si mai putin pentru a retrage numerar. Comisioanele pe care le platesti cand retragi numerar de pe un card de credit sunt mult mai mari decat in cazul cardurilor de debit.
In schimb, cardul de credit iti da posibilitatea sa imprumuti bani de la banca atunci cand vrei sa cumperi ceva. Avantajul este ca daca vei returna imprumutul in perioada de gratie, nu vei plati nici o dobanda la banii imprumutati.

Ce este perioada de gratie?
Perioada de gratie inseamna durata in care poti folosi banii bancii pentru a-ti face cumparaturile dorite, fara sa platesti dobanda. Valoarea cumparaturilor trebuie returnata in totalitate pana la sfarsitul perioadei de gratie. De regula, aceasta variaza intre 30 si 55 de zile. Cu alte cuvinte, daca ai gasit intr-un magazin obiectul “mult dorit” si ai folosit cardul de credit pentru a-l cumpara, va trebui sa restitui bancii suma imprumutata in perioada de gratie si nu platesti nici o dobanda. Trebuie sa fii, insa, foarte atent sa nu depasesti termenul maxim de rambursare pentru ca banca iti va lua comisioane si dobanzi mari pana in momentul in care iti vei achita creditul!

Cardurile de debit si cardurile de credit pot fi, la randul lor, carduri emise in lei sau in valuta, carduri pentru persoane fizice sau juridice, carduri care pot fi folosite doar in Romania si carduri cu circulatie internationala.

RECOMANDARI IN ALEGEREA CARDULUI

1. Alege-ti tipul de card potrivit!
Atat cardul de debit, cat si cardul de credit pot fi folosite pentru cumparaturile zilnice de la comercianti fara a plati vreun comision in plus. Cardurile de credit iti ofera posibilitatea de a imprumuta bani de la banca pentru a cumpara produsul dorit fara sa aduci garantii suplimentare sau acordul angajatorului, spre deosebire de cardurile de debit cu descoperit de cont (overdraft) unde bancile, de regula, iti cer alte garantii. Un alt avantaj al cardurilor de credit este ca poti sa iti achiti imprumutul intr-o perioada mai lunga de timp decat in cazul cardurilor de debit.
Bineinteles, fiecare poate alege cardul care i se potriveste in functie de nevoile lui, dar noi te sfatuim sa ai ambele tipuri de carduri: daca vrei un imprumut folosesti cardul de credit, iar daca ai nevoie de numerar, folosesti cardul de debit. In rest, poti sa platesti la comercianti, fara nici un comision in plus, cu ambele tipuri de carduri.

2. Ia-ti card acceptat international!
Majoritatea cardurilor din Romania sunt acceptate si in strainatate dar mai sunt si carduri care nu pot fi folosite decat in tara. Chiar daca nu esti o persoana care calatoreste foarte des sau chiar deloc, sfatul nostru este sa iti iei de la bun inceput un card acceptat peste tot in lume. Nu te costa nimic in plus si nu stii niciodata ce ocazii ti se ivesc.

3. Intereseaza-te de toate comisioanele si dobanzile!
Inainte de a alege un card, afla care sunt comisioanele pe care trebuie sa le platesti bancii. Compara ofertele bancilor si fi atent la:

• Cat este comisionul de deschidere a contului de card
• Cat este comisionul de emitere a cardului
• Care este taxa anuala de administrare a contului
• Cat trebuie sa platesti comision la retragerile de numerar (vezi comisionul atat la bancomatele bancii emitente, cat si la bancomatele altor banci din tara si din strainatate)
• Cat te costa sa iti verifici soldul la bancomate
• Cat te costa sa primesti extrasele de cont
• Cat platesti daca vrei sa iti inchizi contul de card
• Cat platesti pentru un nou cod PIN (in cazul in care il uiti)
• Care sunt dobanzile daca depasesti perioada de gratie in cazul cardurilor de credit
• Orice alte taxe

4. Afla care sunt serviciile de care beneficiezi pentru cardul ales!
• Inlocuirea cardului in regim de urgenta daca l-ai pierdut sau ti-a fost furat
• Ridicare de numerar in regim de urgenta daca ai pierdut cardul sau ti-a fost furat
• Servicii si asigurari speciale pentru calatorii
• Puncte de loialitate sau reduceri de preturi cand platesti cu cardul la comercianti
• Achitarea facturilor de la bancomatele bancii sau prin Internet (care sunt furnizorii de utilitati cu care banca a incheiat intelegeri)
• Asistenta prin telefon atat din tara, cat si din strainatate
• Cardul tau poate fi folosit pentru a cumpara de pe Internet

CELE “10 PORUNCI” PENTRU FOLOSIREA SIGURA A CARDURILOR

Cardul este mult mai sigur decat bancnotele daca il folosesti corect si respecti urmatoarele sfaturi:
• Cand iti iei cardul de la banca, semneaza imediat in caseta corespunzatoare de pe spatele cardului.
• Nu desface plicul care contine codul tau PIN intr-un loc public. Tu esti singurul care trebuie sa cunoasca acest cod!
• Codul PIN este format din 4 cifre. Fara acest cod, cardul nu poate fi folosit. Memoreaza codul in asa fel incat sa nu il ai scris nicaieri daca cineva iti fura geanta sau portofelul. Nu spune codul PIN nimanui, nici celui mai bun prieten!
• Asigura-te ca nimeni nu iti vede codul PIN daca retragi bani de la un bancomat sau daca platesti cu cardul intr-un magazin!
• Nu iti numara banii stand in fata bancomatului. Pune-i in portofel, ia-ti cardul si chitanta!
• Cand folosesti cardul pentru cumparaturi la comercianti, asigura-te ca:
- pe bon este scrisa suma corecta
- suma totala de plata a fost completata inainte ca tu sa semnezi
- primesti inapoi cardul tau
- primesti o copie a bonului respectiv
• Noteaza-ti numarul de card si numerele de telefon la care trebuie sa suni daca iti pierzi sau ti se fura cardul. Pastreaza-le intr-un loc sigur, separat de card. Anunta banca imediat ce ai constatat disparitia cardului!
• Ai posibilitatea sa iti verifici oricand extrasele de cont. Fa-o pentru a vedea exact pe ce ti-ai cheltuit banii, cand, unde si cum. Daca descoperi o tranzactie pe care nu o recunosti sau care iti ridica semne de intrebare, suna imediat la banca!
• Pastreaza intotdeauna chitantele pentru orice tranzactie pe care ai facut-o!
• Nu da niciodata informatii despre cardul tau la telefon unei persoane pe care nu o cunosti sau a carei identitate nu o poti verifica! De asemenea, nu da informatii despre cardul tau prin Internet! Exista situatii in care sursa pare de incredere (pare a fi chiar banca ta) dar trebuie sa stii ca banca nu iti va cere niciodata informatiile de pe card prin Internet!

SFATURI PENTRU CUMPARATURI SIGURE PE INTERNET

1. Faceti cunostinta cu magazinul virtual
Inainte de a cumpara un produs sau serviciu de pe un site web, utilizatorii ar trebui sa verifice daca pot avea incredere in comerciantul (magazinul virtual) respectiv. Astfel, primul pas in tranzactionarea online consta in informarea utilizatorilor asupra identitatii magazinului virtual de unde urmeaza sa cumpere produsul sau serviciul dorit:
- Verificati cine este firma detinatoare a magazinului virtual si cine este administratorul site-ului. Trebuie sa gasiti informatiile referitoare la denumirea juridica a companiei si la existenta reala a acesteia prin numarul de ordine de la Registrul Comertului si prin codul unic de identificare (CUI), date care trebuie sa la gasiti in respectivul site. Va puteti face o idee asupra seriozitatii companiei prin verificarea acesteia pe site-ul Ministerului Finantelor (www.mfinante.ro).
- Verificati coordonatele de contact ale companiei (adresa postala exacta, numar de telefon fix si mobil, numar de fax, adresa de e-mail). Pentru siguranta dvs., testati numerele de telefon afisate pe site-ul web pentru a fi convinsi de existenta companiei si folositi-le in cazul in care ceva nu va functiona in timpul tranzactiei. Fiti suspiciosi daca magazinul virtual foloseste un serviciu gratuit de e-mail de tipul Yahoo sau Hotmail.
- Cititi, cu atentie, termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Fiecare magazin virtual trebuie sa aiba o sectiune intitulata “Termeni si Conditii” in care sunt specificate modalitatile de achizitionare a bunurilor si serviciilor. Rezervati-va timpul necesar pentru parcurgerea in totalitate a acestora pentru a cunoaste detaliile asupra procesului de tranzactionare, conditiile de returnare a produselor, conditiile de garantie, modalitatile de plata acceptate, modalitatile de livrare, eventualele taxe suplimentare, modalitati de denuntare a contractului la distanta, modalitati de returnare a produselor, modalitati de solutionare a conflictelor pe cale judiciara si/sau extrajudiciara si conditiile in care detinatorul magazinului virtual se exonereaza de orice raspundere juridica.
- Verificati daca se aplica anumite restrictii asupra produselor sau serviciilor vandute, daca exista limite de varsta pentru anumite categorii de bunuri, daca acestea pot fi sau nu livrate la domiciuliul dvs., daca exista o limita de cantitate minima ce trebuie comandata etc.
- Incercati un contact clasic cu magazinul virtual. Daca este prima oara cand utilizati site-ul si serviciile magazinului pe care l-ati ales, este recomandat sa luati legatura telefonic si prin e-mail cu reprezentantii companiei. Notati numele si functia persoanelor cu care ati discutat, verificati timpul de raspuns din partea magazinului la solicitarile dvs. scrise, testati amabilitatea si gradul de informare al reprezentantilor companiei.
- Cititi sau ascultati recomandarile (feedback-urile) altor utilizatori asupra magazinului virtual si evaluati gradul de satisfactie pe care l-au avut in experienta cu acesta. Daca respectivul magazinul virtual si-a facut un renume prost in randul altor utilizatori, sa nu credeti ca dvs. veti fi exceptia de la regula. Aflati parerile altora si tineti cont de opinia majoritatii.
- Cautati orice insemn care confera un plus de credibilitate magazinului virtual trustlabel-uri si/sau trustmark-uri (de exemplu, simbolul GeoTrust, logo-urile “Verified by Visa” si “MasterCard Secure Code”, sigla RomCard, certificate de calitate de tip ISO, parteneriate cu institutii credibile – logo-ul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei etc.).
- Va recomandam sa platiti cu cardul numai pe site-urile pe care sunt afisate siglele “Verified by Visa” si “MasterCard Secure Code” !

2. Produsul cautat este cel dorit?
Daca magazinul virtual este de incredere, cautati produsul sau serviciul dorit. Fiti atenti la toate detaliile:
- Verificati descrierea si specificatiile produsului sau serviciului. Magazinul virtual trebuie sa ofere informatii clare despre :
o pretul produsului (verificati unitatea monetara in care este exprimat, daca include sau nu TVA, daca include sau nu alte taxe de tipul celor de livrare etc.)
o daca exista sau nu anumite conditii pentru livrarea acestuia
o daca bunul poate fi returnat in 10 zile fara invocarea unui motiv din partea dvs. (conform Legii Contractelor la Distanta)
o daca produsul sau serviciul solicitat corespunde nevoilor voastre.
- Verificati perioada si conditiile de garantie ale produsului, compania responsabila pentru garantie, localizarea geografica, timpul destinat service-ului echipamentelor, cheltuielile de transport etc. Adresati intrebari suplimentare reprezentantilor magazinului ori de cate ori intalniti ambiguitati in conditiile de cumparare si in descrierea produsului.
- Verificati, inainte de a face comanda, daca magazinul virtual accepta plata online cu cardul.
- Verificati informatiile despre livrarea produselor. Aflati, cu exactitate, perioada de timp in care bunul achizitionat va intra in posesia dvs. Verificati daca produsele sunt asigurate la transport atunci cand sunt livrate prin intermediul unui serviciu de curierat, verificati care sunt costurile exacte de livrare si in sarcina cui revin (a dvs. sau a magazinului).
- Verificati orice informatie aditionala referitoare la produsul sau serviciul dorit (de exemplu, daca produsul se afla intr-o campanie promotionala, asigurati-va ca veti beneficia de oferta respectiva). Cititi parerile altor utilizatori despre produsul sau serviciul pe care il doriti, comparati descrierea de pe magazinul virtual cu specificatiile producatorului. Asigurati-va ca bunul dorit corespunde necesitatilor dvs.

3. Siguranta tranzactiilor
- Cand platiti cu cardul pe Internet, verificati daca magazinul virtual a prevazut un sistem de plata securizat. Verificati, de asemenea, daca browser-ul este protejat, cat si informatiile referitoare la datele personale si la plata. De exemplu, cautati simbolul ce reprezinta un lacat inchis sau o mentiune de genul “informatiile furnizate sunt criptate” sau verificati daca adresa site-ului incepe cu “https:”
ATENTIE! Daca transmiteti informatii personale, cum ar fi numarul cardului, unui site neprotejat sau prin posta electronica, este posibil ca cineva sa le intercepteze si sa abuzeze de ele!

In Romania exista doua categorii de magazine virtuale: cele care activeaza sub standardul de securitate SSL si cele care sunt configurate sub standardul de securitate 3D Secure. Care este diferenta? Standardul SSL este mai vechi si prezinta riscuri pentru detinatorul de card care doreste achizitionarea unui produs cu plata online. Magazinul virtual care lucreaza sub acest standard are acces la informatiile de pe cardul dvs. – poate vedea serial number-ul si codul de verificare de pe cartea de credit. Daca in spatele magazinului virtual se afla persoane rau intentionate, banii de pe cardul dvs. sunt in pericol. Chiar si in situatiile ideale, in care comerciantul (magazinul virtual) este de buna credinta, baza de date in care stocheaza informatiile personale de pe cardurile clientilor sai, poate deveni usor tinta unor atacuri informatice. In concluzie, evitati sa furnizati datele de pe cardul dvs. unui magazin virtual SSL. Este important de mentionat ca in Romania, bancile procesatoare nu tranzactioneaza sub standardul SSL ci doar sub 3D Secure. Cu alte cuvinte, daca veti gasi un site SSL care accepta plata online cu cardul, procesarea tranzactiilor se face printr-un procesator extern de tipul 2checkout, moneybookers etc. sau printr-o banca straina.

Standardul 3D Secure reprezinta, in acest moment, cea mai sigura metoda la nivel mondial de a tranzactiona pe Internet si de a plati online, cu cardul. 3D Secure este abrevierea de la 3 Domenii Securizate, respectiv domeniul de Acceptare (Acquirer), domeniul de Emitere (Issuing) si Domeniul de Interoperabilitate care apartine organizatiilor internationale emitente de carduri (Visa si MasterCard). Noutatea acestui standard provine din faptul ca responsabilitatile partilor se impart pe cele 3 domenii pe care le-am amintit. Astfel, pe parte de Acceptare, responsabilitatea revine bancii acceptatoare si celor care au fost configurati drept comercianti virtuali. In privinta domeniului de Issuing, raspunzatoare este banca emitenta a cardului impreuna cu detinatorul de card, iar domeniul de Interoperabilitate apartine Visa si MasterCard. O tranzactie in sistemul 3D Secure nu se poate derula decat parcurgand cele trei domenii. Fiecare entitate este responsabila de gradul de securitate din interiorul domeniului sau. In plus, Visa si MasterCard au implementat si regula de liability shift pentru a reglementa eventualele dispute. Prin aceasta, raspunderea apartine celui care nu este compatibil cu standardul. De exemplu, daca un comerciant este inrolat in 3D Secure, iar banca emitenta sau detinatorul de card nu sunt, magazinul virtual este cel care va avea castig de cauza intr-o eventuala disputa.

Standardul de securitate 3D Secure aduce si alte noutati fata de vechiul SSL. In primul rand, promoveaza ideea de autentificare care se realizeaza pe doua niveluri: un nivel de verificare a cardului (daca acesta este inrolat si activat in sistemul 3D Secure) si unul de verificare a comerciantului. Nu in ultimul rand, este verificat posesorul de card prin introducerea parolei unice pe care doar detinatorul o cunoaste, aceasta regasindu-se criptata numai pe serverele RomCard, fara ca magazinul virtual sa o cunoasca. Masura de securitate vine in sprijinul luptei anti-carding prin care s-au inregistrat foarte multe fraude. Tot pentru acest aspect, s-a eliminat si o alta bresa de securitate prin care comerciantul (magazinul virtual) avea acces la serial number-ul si codul de verificare de pe cartea de credit a cumparatorului in vechiul standard SSL. In 3D Secure, acest lucru nu mai este posibil; comerciantul nu poate “vedea” sub nici o forma datele de identificare de pe card.

Cum recunoastem un magazin virtual inrolat in 3D Secure? Pe site-urile comerciantilor configurati 3D Secure de catre RomCard, cautati siglele (logo-urile) „Verified by Visa” si „MasterCard Secure Code”. Pentru linistea dvs., intrebati un reprezentant RomCard (www.romcard.ro) daca site-ul pe care urmeaza sa tranzactionati este, intr-adevar, configurat 3D Secure. Daca raspunsul este pozitiv, pentru a fi protejat de regula liability shift (transfer de responsabilitate) in cazul unei dispute cu comerciantul, activati-va cardul in sistemul 3D Secure. Acest lucru se realizeaza simplu, fara nici un cost suplimentar, printr-o cerere catre banca emitenta a cardului dvs.

Pe scurt, cand tranzactionati online cu cardul verificati daca: magazinul virtual este inrolat in 3D Secure, cardul dvs. este inrolat si activat in 3D Secure, iar parola dvs. de autentificare nu mai este cunoscuta de nici o alta persoana. Daca aceste conditii sunt intrunite, informatiile de pe cardul dvs. sunt in siguranta atunci cand platiti online.

4. Confortul dvs.
Indiferent de modalitatea de lansare a comenzii (telefonic, prin completarea unui formular online, prin e-mail etc.), magazinul virtual trebuie sa va solicite confirmarea acesteia. Revizuiti comanda, corectati eventualele erori si confirmati comanda reprezentantului de vanzari al magazinului. Adresati ultimele intrebari referitoare la data livrarii produsului si asteptati-l relaxat acasa sau la birou.

Felicitari! Tocmai ati cumparat cu cardul de pe Internet in conditii de siguranta si confort!

Link2ec

No comments: