Wednesday, January 16, 2008

PayPal cel mai bun card in Romania

Am fost rugat sa prezint o comparatie pentru ofertele de carduri disponibile pe piata bancara din Romania in scopul utilizarii acestora pentru conturile de PayPal.

Fiind personal posesor de carduri al mai multor banci si avand la activ coordonarea unui eveniment masiv de refuzuri la plata (a se vedea subiectul La Redoutte unde au fost facut peste 15 refuzuri la plata catre acelasi comerciant) voi incepe cu o intrebare.

Cel mai bun card din ce punct de vedere? As spune ca suntem preocupati nu atat de cat de usor sau de dificil accepta PayPal un card sau altul cat mai degraba ce fel de protectie ofera banca emitenta.

Acest lucru inseamna disponibilitatea bancii respective de a rezolva in favoarea ta un refuz la plata in cazul in care lucrurile merg prost cu o tranzactie.

Pana acum singura capabila sa rezolve spre satisfactia clientului un refuz la plata a fost Raiffeisen Bank.

Pe de alta parte puteti lua in considerare si moneda in care urmeaza sa tranzactionati cu alte cuvinte cardul pe care il cautati trebuie sa fie in Euro sau in USD in functie de piata pe care intentionati sa activati.

Pentru dolari cel mai potrivit este un Mastercard in dolari de la banca sus amintita iar pentru Euro un MasterCard in Euro. Planificarea cardului tine si de ce moneda primiti ca venit, adica salariu, bonus, chirii etc. Daca primiti dolari lunar are mai mult sens sa deschizi un cont in dolari si implicit un card atasat in dolari.

Oricare dintre variante nu va restrictioneaza optiunile in nici un fel. Astfel puteti beneficia de utilizarea internationala a acestor carduri oricand doriti. Puteti merge oriunde in Europa si plati cu un Mastercard in dolari sau in Euro de la Budapesta la Wiena si chiar in Anglia.

Modalitatea de verificare din partea PayPal a identitatii unui cont este aceeasi indiferent de banca sau de cardul utilizat. Acest procedeu este descris intr-un alt articol sub denumirea PayPal Expuse Code.

2 comments:

Unknown said...

prin urmare un card in lei, insa untilizabil oriunde in romania sau in strainatate, nu e bun pentru paypal?

by me said...

Radu, scuze de raspunsul tarziu, un card in lei valid international ar trebui sa fie bun. Mi se pare ca te referi la Visa electron de la Ing? Ar trebui sa fie ok fara probleme insa nu te-as sfatui sa il folosesti. Motive sunt mai multe, in principal un fee - cross border fee - ceea ce inseamna ca vei fi taxat in plus daca platesti la comercianti in afara Romaniei. Tu platesti o taxa care merge la Visa International si nu o mai recuperezi. De obicei e pana in 3% din valoarea tranzactiei.
Cu respect, Ovidiu